”Pe locuri, fiți gata, start!” - creșterea rezultatelor privind dezvoltarea timpurie a copiilor romi


Invitatie la masa rotundă „Performanța începe cu pași mici!”, Bucuresti

 

INVITAŢIE

Fundația Roma Education Fund (REF) Romania, alături de partenerii săi – Fundația Ruhama, Asociația Divers, Asociația Centrul pentru Educație și Drepturile Omului (CEDO), Asociația Dreptate și Frăție, Roma Education Fund (REF) Ungaria, au deosebita plăcere de a vă invita joi, 18 octombrie 2016, începând cu ora 10:30, la masa rotundă „Performanța începe cu pași mici!”, ce va avea loc în București, la Institutul Cultural Român, Aleea Alexandru, nr. 38, Sala Mare a ICR.

Evenimentul este organizat în cadrul proiectului „Pe locuri, fiți gata, start!” – creșterea rezultatelor privind dezvoltarea timpurie a copiilor romi, care se derulează în șase județe din România – Bihor, Sălaj, Mureș, Dâmbovița, Călărași și Ialomița – și urmărește să ofere, prin intermediul familiei, comunității și școlilor, servicii de educație timpurie copiilor care provin din medii dezavantajate și care nu sunt înscriși într-o instituție preșcolară.

În cadrul proiectului, REF Romania, cu sprijinul partenerilor, a format 14 grupe de copii antepreșcolari din comunități marginalizate și, pentru a-i putea include în sistemul de educație, renovează 14 spații în grădinițe din 11 comunități marginalizate. De aceea, dorim să ne fie alături la discuții reprezentanți ai Inspectoratului școlar, ai Consiliului județean, directori ai unităților de învățământ, primari și persoane relevante din comunități.

Prezența dvs. la masa rotundă ne onorează și, în același timp, este extrem de importantă, deoarece scopul principal al întâlnirii este asigurarea accesului, în continuare, a copiilor la servicii educaționale  de calitate indiferent de mediul socio-economic din care provin. La finalul întâlnirii, ne propunem să generăm împreună cu toți actorii implicați propuneri de politici publice la nivel local, care pot fi susținute apoi la nivel național.

În speranța că veti da curs invitatiei noastre, vă rugăm să confirmati prezenta la numărul de telefon 021 200 06 00 sau email MDaragiu@romaeducationfund.org.

Cu deosebită considerație,

Marian DARAGIU

Manager Proiect

***

Proiectul „Pe locuri, fiți gata, start!” – creșterea rezultatelor privind dezvoltarea timpurie a copiilor romi (”Ready Set Go!” – Increasing early childhood development outcomes for Roma children) este implementat în perioada decembrie 2014 – aprilie 2017.